Cerakote™ | vs. anodiseren

Cerakote™ vs. anodiseren

Wie zal sterk eindigen?

Als het om corrosiebescherming gaat, is er één duidelijke winnaar.

Kleur en toepassingsmogelijkheden

Cerakote™

Cerakote biedt meer dan 200 unieke en populaire kleuren en kan worden aangebracht op alle ferro- en non-ferrometalen, kunststoffen, composieten en vele andere substraten, waardoor het een universele coating is als alternatief voor anodiseren.

Anodiseren

Vanwege de chemicaliën die in het proces worden gebruikt, biedt anodiseren een zeer beperkte kleurselectie en kan het alleen worden gebruikt op aluminium en titanium oppervlakken.

Kleur Consistentie

Cerakote™

Alle Cerakote-kleuren worden gehouden aan een kleurconsistentiestandaard van een Delta E van 1 of minder.
Doorgaans kan het menselijk oog alleen verschillen in kleurvariatie zien die groter zijn dan een Delta E van 2 of meer, waardoor Cerakote de perfecte anodisatievervanging is voor afwerkingen met een hoog volume.

Anodiseren

Het is bekend dat kleurconsistentie sterk varieert van onderdeel tot onderdeel en van batch tot batch vanwege chemische variaties en subtiele verschillen in het substraat die niet kunnen worden gecontroleerd.

Impact op aluminiumlegeringen

Cerakote™

Cerakote heeft GEEN nadelige invloed op de vermoeiingseigenschappen van aluminiumlegeringen.

Anodiseren

Het anodisatieproces creëert een brosse en poreuze oxidelaag en restspanning door trek, wat de vermoeiingseigenschappen van aluminiumlegeringen nadelig beïnvloedt. Deze vermoeidheid is op grote schaal gerapporteerd en gedocumenteerd.

Invloed op het milieu

Cerakote™

Cerakote bevat geen zware metalen en is VOS-conform.
Cerakote is een coating die voldoet aan REACH, ROHS en prop 65.

Anodiseren

Bij het anodisatieproces met chroomzuur komt zeswaardig chroom, een krachtige kankerverwekkende stof, vrij in het milieu.
Hierdoor wordt het gebruik van zeswaardig chroom steeds meer beperkt door regelgeving.

Bedrijven kiezen Cerakote vanwege de duurzaamheid, consistentie, kleurselectie en verbeterde doorlooptijd.
Cerakote kan overal ter wereld worden aangebracht, waardoor het een veilige en toegankelijke coating is voor elke toepassing.