Cerakote™ | vs. blueing

Cerakote™ vs. blueing

Getest in de elementen

We hebben Cerakote en traditionele blauwing getest door twee bolt-action rifles gedurende 15 maanden in de elementen van de Pacific Northwest te laten en legden vast wat er gebeurde door dagelijks een foto te maken met een time-lapse-camera.

De geweren waren identiek, behalve dat de ene was gecoat met Cerakote, terwijl de andere de OEM, traditionele geblauwde afwerking had.
Kijk en zie wat er gebeurt:

Hoe lang gaat Cerakote mee in de bossen van de Pacific Northwest?
Dat zoeken we uit!

We namen twee identieke schietgeweren en lieten ze achter in de bossen van de Pacific Northwest met een time-lapse-camera om het resultaat vast te leggen.
Het geweer aan de rechterkant van het scherm is in de fabriek afgewerkt met Cerakote keramische coatingbescherming, terwijl het geweer aan de linkerkant een traditionele fabrieksblauwe afwerking heeft.

  • De test begint nu:
    Slechts 12 dagen na de test begint het traditioneel geblauwde geweer tekenen van corrosie te vertonen, terwijl het Cerakote-geweer geen tekenen van corrosie vertoont.
  • Zelfs na meer dan 15 maanden blootstelling aan de elementen, heeft het geweer dat is afgewerkt met Cerakote keramische coatings geen tekenen van corrosie vertoond, terwijl de traditionele, in de fabriek geblauwde loop significante tekenen van corrosie vertoonde.


Cerakote keramische coatings bieden de duurzaamheid en corrosiebescherming die u nodig hebt met de gewenste kleur, waardoor het het perfecte alternatief is voor blauw worden.

Voor de beste bescherming tegen corrosie, Finish Strong™ met Cerakote.