Cerakote™ | vs. corrosie

Cerakote™ vs. corrosie

In de ultieme corrosietest overtreft Cerakote de concurrentie ver

Cerakote ging heads-up in de zoutkamer met andere competitieve afwerkingen om te zien hoe lang ze meegaan voordat ze bezwijken voor corrosie. Bekijk de test en bekijk de resultaten:

Wanneer we het hebben over vuurwapenafwerkingen, wordt de nadruk gelegd op verschillende belangrijke prestatiecategorieën, zoals:

  • Hardheid
  • Chemische weerstand
  • Smering
  • Slijtvastheid
  • Kleur


Maar geen van deze is zo belangrijk als corrosiebescherming.
De gemiddelde eigenaar van een vuurwapen heeft meer te maken met corrosie dan met enig ander probleem dat met de afwerking te maken heeft.
Je staat op het punt te zien wat er gebeurt als Cerakote het tegen elkaar opneemt in een zoutkamertest tegen zeven competitieve finishes.
Wie maakt Strong™ af?

NIC-tests zijn in overeenstemming met ASTM-normen.
ASTM International is een wereldwijd erkende leider in de ontwikkeling van normen die over de hele wereld worden gebruikt om de productkwaliteit, veiligheid en het consumentenvertrouwen te verbeteren.
Volgens ASTM B117-03 biedt de corrosietest een gecontroleerde corrosieve omgeving die is gebruikt om relatieve corrosieweerstandsinformatie te produceren voor monsters van metalen en gecoate metalen, blootgesteld in een bepaalde testkamer.

De zoutkamer is ingesteld op een temperatuur van 95˚F met een zoutconcentratie van 5%. Zoutkamertesten worden gebruikt om een ​​vergelijking te maken tussen metalen en afwerkingen en komen niet overeen met een specifiek aantal uren gebruik in de echte wereld.
In totaal worden negen vuurwapencomponenten in de zoutkamer geplaatst om te zien hoe lang het duurt voordat elke afwerking de eerste tekenen van corrosie vertoont. Op dat moment wordt de tijd genoteerd voor die specifieke finish.
Let op, niet alle testonderdelen zijn identiek.
Om de meest nauwkeurige testresultaten te bereiken, werden afgewerkte onderdelen, indien beschikbaar, rechtstreeks van de fabrikant gekocht.
Componenten die moesten worden aangebracht, waaronder Cerakote, werden gecoat op uitgesneden delen van dezelfde zachtstalen cilinder, waardoor een consistent basismetaal op alle teststukken verzekerd was, wat een nauwkeurige vergelijking garandeerde.

Om u een idee te geven van hoe ruw deze omgeving is, werd er een hoogwaardige 416-roestvrijstalen loop in geplaatst met de andere vuurwapencomponenten als basislijn.
De omgeving in de zoutkamer is zo hard dat het onmogelijk is om duidelijke foto’s te maken. We hebben een camera aan het plafond boven de kamer gemonteerd en onze laboratoriumtechnicus zal de kamerdeur openen om foto’s te maken.
Deze zoutkamer zal zo lang draaien als nodig is voordat elke beschermende afwerking tekenen van corrosie vertoont.

Wie maakt Strong™ af?
Roest op de witte panelen die elk onderdeel vasthouden, duidt niet noodzakelijkerwijs op de eerste tekenen van corrosie.
De zoutkamer recycleert het zoute water, dat roest oppikt in de atmosfeer en afzet op oppervlakken in de testkamer, wat de verkeerde indruk kan wekken dat corrosie is begonnen.
De eerste tekenen van corrosie worden opgemerkt wanneer de testcomponenten talrijke corrosiegebieden vertonen door niet-afgezette roest.
De test begint nu…

  • Blauwverkleuring en roestvrij staal vertoonden binnen de eerste 24 uur zichtbare tekenen van corrosie.
  • Corrosie was binnen de eerste 48 uur zichtbaar op FailZero, NIBX, Ionbond, Phosphate en KG Gun Kote.


De videobeelden worden versneld.

  • Binnen 172 uur begon Duracoat® tekenen van corrosie te vertonen.

De videobeelden worden weer versneld.
We kunnen nu gemakkelijk zien welke beschermende afwerking alle andere overtreft.

  • Uiteindelijk werd het testen afgerond na 2.034 uur toen Cerakote de eerste tekenen van corrosie vertoonde.


Corrosiebeschermingsresultaten worden eenvoudig gepresenteerd in een eenvoudig staafdiagram met de beschermende afwerkingen op de ene as en de tijd en uren op de andere as.
ASTM-testnorm B117-03, Cerakote eindigde sterk door meer dan 11x zo lang mee te gaan als de dichtstbijzijnde concurrerende afwerking, en 85x langer dan standaard geblauwd of roestvrij staal.

Als corrosiebescherming belangrijk is, kies dan voor Cerakote en Finish Strong™.